Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nixon (WSJ): Μικρός αλλά όχι… μηδαμινός ο κίνδυνος ενός Grexit - Υπαρκτό το σενάριο της μετάδοσης

Nixon (WSJ): Μικρός αλλά όχι… μηδαμινός ο κίνδυνος ενός Grexit - Υπαρκτό το σενάριο της μετάδοσης
"H Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί ευκολότερα ένα Grexit σήμερα, παρά το 2012"
Την εκτίμηση πως ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η Ευρωζώνη δεν θα επωφελούνταν από ένα… Grexit διατυπώνει ο επικεφαλής αρθρογράφος της Wall Street Journal, Simon Nixon.
Παραχωρώντας διαδικτυακή συνέντευξη, ο διάσημος αρθρογράφος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εξέλθει της Ευρωζώνης, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει βαθύτερη ύφεση για την οικονομία.
Όμως, σύμφωνα με τον S. Nixon, ούτε η Ευρωζώνη θα επωφεληθεί από ένα Grexit, απορρίπτοντας το επιχείρημα πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα εξανάγκαζε τις προβληματικές χώρες να προωθήσουν ταχύτερα τις μεταρρυθμίσεις.
Κληθείς να υπολογίσει τον αντίκτυπο ενός Grexit, ο S. Nixon εμφανίστηκε διχασμένος, καθώς όπως εξήγησε, υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η Ευρωζώνη θα διαχειριστεί σχετικά εύκολα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Άλλωστε, υπάρχουν ορισμένοι επενδυτές, ιδίως Γερμανοί, οι οποίοι θεωρούν πως η Ευρωζώνη θα ήταν σε καλύτερη θέση, δίχως το βάρος της Ελλάδας» συμπλήρωσε.
Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως κατά την άποψή του, ο αντίκτυπος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι αρκετά ισχυρός, προκειμένου να κλονίσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρωζώνη.
«Αναμφίβολα, η Ευρωζώνη μπορεί να διαχειριστεί ευκολότερα ένα Grexit σήμερα, παρά το 2012. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν οι αγορές. Αρκετοί υποστηρίζουν πως ο αντίκτυπος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα μεταδοθεί άμεσα και στις υπόλοιπες χώρες.
Συνοψίζοντας, εκτιμά πως ο κίνδυνος ενός Grexit είναι μικρός, αλλά... όχι και μηδαμινός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης