Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Ελλάδα… η μεγαλύτερη ευκαιρία των επενδυτών για το 2015

MarketWatch: Ελλάδα… η μεγαλύτερη ευκαιρία των επενδυτών για το 2015
"Οι αγορές βρίσκονται σε νέο πανικό, λόγω των εκλογών στην Ελλάδα"
Ως μία εκ των ασφαλέστερων επενδυτικών επιλογών για το 2015 χαρακτηρίζει το MarketWatch τις ελληνικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο Peter Bennett, αρθρογράφος του MarketWatch και επενδυτής της Walker Creipps στο Λονδίνο, υπογραμμίζει πως οι ελληνικές μετοχές ενέχουν ελάχιστο έως μηδαμινό επενδυτικό ρίσκο!
Ο λόγος;
«Όταν οι μετοχές πέφτουν τόσο πολύ, σημαίνει πως οι κακές ειδήσεις έχουν ήδη αντανακλασθεί στην τιμή των μετοχών. Σύντομα επομένως, η κατάσταση θα ανατραπεί» εξηγεί χαρακτηριστικά.
H εκκίνηση των ελληνικών μετοχών το 2015 συνεχίζει να είναι απογοητευτική, καθώς τις πρώτες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης έχει απολέσει το 5% της αξίας του.
Άλλωστε, οι ελληνικές μετοχές υπολείπονται κατά 93% του ιστορικού υψηλού του Οκτωβρίου του 2007!
Προκειμένου να καταστεί σαφής το μέγεθος της «βουτιάς» των δεικτών, στη Μεγάλη Ύφεση του 1929, η Wall απώλεσε το 90% της αξίας της.
Άρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα και ο λόγος είναι απλός: Η πιθανότητα ενός Grexit!
«Οι αγορές βρίσκονται σε νέο πανικό, λόγω των εκλογών στην Ελλάδα. Μερικοί επενδυτές φοβούνται πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την πλειοψηφία, τότε θα επιδιώξει να μειώσει το χρέος. Μία εκ των πιθανών καταλήξεων αυτή της εξέλιξης είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» εξηγεί χαρακτηριστικά ο Peter Bennett.
Το ερώτημα λοιπόν, σύμφωνα με τον ίδιο, έγκειται στο κατά πόσο αυτοί οι φόβοι έχουν αποτυπωθεί στη διακύμανση των ελληνικών μετοχών.
Σίγουρα, πάντως, αυτή τη στιγμή οι μετοχές εμφανίζονται αρκετά φθηνές έναντι των αντικειμενικών τιμών – στόχων.
«Η επομένη των εκλογών περιλαμβάνει τρία σενάρια για την Ελλάδα: Το μπέρδεμα θα συνεχιστεί, η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη και τέλος, το Grexit» σημειώνει ο αναλυτής, καταλήγοντας πως οι ελληνικές μετοχές φαίνεται να έχουν προετοιμαστεί και για τα τρία σενάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης