Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Ξεκάθαρη απειλή για την Ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Eurasia Group: Ξεκάθαρη απειλή για την Ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
"Εάν επιβεβαιωθούν οι κίνδυνοι, η κρίση νούμερο 2 θα είναι πιο θυελλώδης"
Για ελληνική κρίση «νούμερο 2» κάνει λόγο η Eurasia Group, προειδοποιώντας πως ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη συνιστά σημαίνουσα απειλή για την ευστάθεια και τη βιωσιμότητα του ευρώ.
Ειδικότερα, ο Mujtaba Rahman, αναλυτής της Eurasia Group, εκτιμά πως η Ευρωζώνη δεν είναι επαρκώς θωρακισμένη σε περίπτωση μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Εάν επιβεβαιωθούν οι κίνδυνοι, η κρίση νούμερο 2 θα είναι πιο θυελλώδης, καθώς οι μεγάλες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες δεν υπάχθηκαν σε κάποιο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το 2010, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, είναι πιο ευάλωτες» προειδοποιεί ο αναλυτής της Eurasia Group.
«Η ανάπτυξη είναι κακή, το outlook του πληθωρισμού προβληματικό και η βιωσιμότητα του χρέους εξακολουθεί να τίθεται εν αμφιβόλω» αναφέρει εν συνεχεία.
«Η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ θα καταδείξει πως η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα ενός πιθανού Grexit, ο Mujtaba Rahman διατείνει πως η Ελλάδα θα ωφεληθεί σε επίπεδο φορολογικών εσόδων, δεδομένης της μειωμένης αξίας του νέου νομίσματος έναντι του ευρώ.
«Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να καταστήσει πιθανή την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους προς τον επίσημο τομέα» καταλήγει ο αναλυτής της Eurasia Group.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης