Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Διαχειρίσιμη η ελληνική κρίση, μόνο εάν η ΕΚΤ αγοράσει κρατικά ομόλογα

Eurasia Group: Διαχειρίσιμη η ελληνική κρίση, μόνο εάν η ΕΚΤ αγοράσει κρατικά ομόλογα
H βασική ανησυχία στις αγορές επικεντρώνεται στο εάν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και τα μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν εάν o ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις εκλογές
Mόνο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, θα είναι διαχειρίσιμη μια νέα περίοδος έντασης της ελληνικής κρίσης, εκτιμά ο αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Mujtaba Rahman, «ξεκινάει μια περίοδος μηνών αβεβαιότητας για τους επενδυτές, με το ρίσκο της διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αυτή θα είναι διαχειρίσιμη μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων.
H βασική ανησυχία στις αγορές επικεντρώνεται στο εάν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και τα μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν εάν o ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις γενικές εκλογές.
Ακόμη και εάν η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά λάβει το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων στις εκλογές του επόμενου έτους, «η κατάσταση είναι μπερδεμένη από την αδυναμία των άλλων κομμάτων», καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της, το ΠΑΣΟΚ, έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι… είναι πολύ πιθανό το κόμμα κατά της λιτότητας να γίνει ο ηγέτης της χώρας και αυτό θα είναι μία σημαντική απειλή για την αξιοσημείωτη πρόοδο της Ελλάδας, αναφέρει ο Rahman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης