Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πληθαίνουν τα σύννεφα στην ΕΕ: Η Ελλάδα παλεύει με το Grexit, η Ιρλανδία με το έλλειμμα

Πληθαίνουν τα σύννεφα στην ΕΕ: Η Ελλάδα παλεύει με το Grexit, η Ιρλανδία με το έλλειμμα
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η Ιρλανδία, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της οικονομίας της, παρά το γεγονός πως έχει αποτινάξει από πάνω της τον ζυγό των μνημονίων...
Πληθαίνουν τα σύννεφα για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για τον χειρότερο εφιάλτη, ήτοι την επιστροφή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Με την έλευση του 2015, τα μέτωπα για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι πολλά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για νέο γύρο αναταραχής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και στις ευρωαγορές.
Η Ελλάδα δίνει σκληρή μάχη ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, στη σκιά επανεμφάνισης των σεναρίων περί κινδύνου αποχώρησης της χώρας από το ευρώ.
Η Ελλάδα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο μάτι του κυκλώνα, προκαλώντας αυξημένες ανησυχίες τόσο για το δικό της μέλλον - μετά το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου - όσο και για το μέλλον της Ευρωζώνης...
Η Ελλάδα όμως δεν είναι η μοναδική χώρα του Νότου που ταλανίζεται από προκλήσεις.
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται και η Ιρλανδία, εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της οικονομίας της και για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 4%, παρά το γεγονός πως η χώρα έχει αποτινάξει από πάνω της τον ζυγό των μνημονίων...
"Το 2014 θα κλείσει για την Ιρλανδία με έλλειμμα κοντά στο 4% του ΑΕΠ", ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το ιρλανδικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2014, σημάδι επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός ανάπτυξης περιορίστηκε στο +3,5%, σημειώνοντας επίσης επιβράδυνση σε σχέση με το β’ τρίμηνο (+7,7%) και το α’ εξάμηνο του 2014 (+5,5%).

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης