Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MarketWatch: Η Ελλάδα… αναστέλλει την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων

MarketWatch: Η Ελλάδα… αναστέλλει την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων
«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επέμβει στις ελληνικές εκλογές, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα»
Την αναβολή της απόφασης της ΕΚΤ για την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης λόγω της… Ελλάδας, αναμένει το MarketWatch, ενόψει της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της κεντρικής τράπεζας στις 22 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης εκτιμά πως η αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα θα καθυστερήσει σημαντικά την απόφαση της ΕΚΤ για την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα περιλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων.
«Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα αποκλείει την απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων» σημειώνει το αμερικανικό μέσο, εκτιμώντας πως οι διαφωνίες γύρω από την ορθότητα του μέτρου αναζωπυρώνονται εκ νέου, λόγω της αναβίωσης του Grexit.
«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να επέμβει στις ελληνικές εκλογές, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα» υπογραμμίζει εν συνεχεία.
Άλλωστε, υπενθυμίζει πως οι κεντρικές τράπεζες σπάνια λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις, ενόψει μίας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης ή ενός βαρυσήμαντου γεγονότος.
«Έτσι, η συνεδρίαση της 22ης Ιανουαρίου θα περιοριστεί και πάλι σε μικρής - κλίμακας τεχνικά μέτρα, καθώς η μεγάλη απόφαση για τον "μπαζούκα" της ΕΚΤ θα αναβληθεί εκ νέου» διατείνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης