Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Η πολιτική κρίση της Ελλάδας μπορεί να την οδηγήσει εκτός ευρώ

Business Insider: Η πολιτική κρίση της Ελλάδας μπορεί να την οδηγήσει εκτός ευρώ
Η Ελλάδα πλέον δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη, διατείνονται τα τελευταία 24ωρα οι Γερμανοί πολιτικοί
Η πολιτική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μπορεί να την οδηγήσει εκτός ευρώ, προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά του το Business Insider, παρακολουθώντας την πορεία της χώρας στον δρόμο προς την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, καθώς η Ελλάδα απέχει μόλις τρεις εβδομάδες από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου, η χώρα έχει ήδη επιστρέψει στο μάτι του ευρωπαϊκού κυκλώνα, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις περί εξόδου της από το ευρώ.
Τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ αποδίδονται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - το κόμμα που θέλει θα ακυρώσει τις δανειακές συμβάσεις της χώρας - είναι εκείνος που θα ανέβει στην εξουσία.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνήσει με τις επιταγές της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, θα υπάρξει χάος, bank run και εκδίωξη της Ελλάδας από το ευρώ.
Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει έξοδο της χώρας από το ευρώ, ωστόσο είναι γεγονός πως μερικές από τις συνιστώσες του δεν θα είχαν πρόβλημα με μια τέτοια εξέλιξη...
Η Ελλάδα πλέον δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για την Ευρωζώνη, διατείνονται τα τελευταία 24ωρα κυρίως οι Γερμανοί πολιτικοί.
"Η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρεί απίθανο πλέον το σενάριο του Grexit, καθώς ποντάρουν σε μια χαλάρωση των αυστηρών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μόλις το κόμμα της Κουμουνδούρου ανέλθει στην εξουσία...", καταλήγει το Business Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης