Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Tα μικρά κόμματα θα καθορίσουν τις εξελίξεις - Βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ποτάμι

Reuters: Tα μικρά κόμματα θα καθορίσουν τις εξελίξεις - Βλέπει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ποτάμι
Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι άκρως κατακερματισμένο
Kαθοριστικός θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, στην Ελλάδα, τα μικρά ελληνικά κόμματα, όπως επισημαίνει σε νέο του άρθρο το πρακτορείο Reuters, αποτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το Reuters, το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι άκρως κατακερματισμένο.
Το γεγονός αυτό αυξάνει την πιθανότητα τα μικρά κόμματα να είναι εκείνα που θα καθορίσουν τον νικητή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και την ικανότητά του να σχηματίσει μια βιώσιμη κυβέρνηση, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια νέα κρίση στην Ελλάδα.
Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου συνιστά μια ξεκάθαρη επίδειξη ισχύος ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
O ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμά του έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, ένα προβάδισμα όμως που έχει συρρικνωθεί στο 3% περίπου.
Kανένα από τα δύο κόμματα όμως δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμη και με το μπόνους των 50 εδρών.
Eπομένως, ένα ή και περισσότερα από τα μικρότερα κόμματα θα καθορίσουν την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει στην Ελλάδα.
Όπως εξηγεί στη συνέχεια το Reuters, ένα από τα κόμματα που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο σε ό,τι αφορά την ισορροπία των πολιτικών δυνάμενων στην Ελλάδα, είναι Το Ποτάμι.
Kαθοριστικός θα είναι ο ρόλος και του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός πως οδεύει προς τη διάσπαση, μετά τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου πως προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος.
Πιθανοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τα κόμματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν και σύμφωνα με τις ενδείξεις, η ΔΗΜΑΡ δεν θα κατορθώσει να εξασφαλίσει το όριο εισόδου στη Βουλή, το 3% και δεν αποκλείεται να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μερίδα πολιτικών αναλυτών θεωρούν σχεδόν βέβαιη μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Το Ποτάμι.
"Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό στην τρέχουσα συγκυρία.
Το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να κλέψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία", προβλέπει ο Κώστας Παναγόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης