Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Delemaide: Η Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική - Σε εξέλιξη εκστρατεία χειραγώγησης των Ελλήνων

Delemaide: Η Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική - Σε εξέλιξη εκστρατεία χειραγώγησης των Ελλήνων
"Οι ψηφοφόροι γνωρίζουν πως οι σημερινές πολιτικές ούτε δουλεύουν, ούτε μπορεί να συνεχιστεί να εφαρμόζονται"
Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρίσκει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο αρθρογράφος του MarketWatch, Darrell Delemaide χαιρετίζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και τάσσεται υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα έφεραν στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά τις αντι-δημοκρατικές βάσεις της Ε.Ε.» εκτιμά ο Darrell Delemaide, σε άρθρο γνώμης, το οποίο φιλοξενείται στο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.
Όπως υπογράμμιζε, η προοπτική νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς να ξεκινήσουν ακόμη μία εκστρατεία εκφοβισμού, με στόχο τη χειραγώγηση των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Ήδη, συνεχίζει, ο J.C. Juncker «έσπασε» την ουδετερότητα, τονίζοντας πως «οι Έλληνες ψηφοφόροι γνωρίζουν τι σημαίνει ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη».
«Από πότε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος ευθύνεται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Ευρωζώνη, έχει το δικαίωμα να επισημαίνει στους Έλληνες ψηφοφόρους τι είναι “λάθος” για τη χώρα τους;» διερωτάται ο Αμερικανός αρθρογράφος.
«Η Ευρωζώνη είναι αποκύημα μίας πολιτικής ελίτ, η οποία διατηρεί τους ψηφοφόρους μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Για πρώτη φορά όμως, ένα κόμμα τολμά να έλθει σε σύγκρουση με την πολιτική ελίτ» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους Financial Times, τους οποίους θεωρεί ως τον κύριο εκφραστή των πολιτικών ελίτ, ο Darrell Delemaide καταγγέλλει την προώθηση αντιδημοκρατικών ρητορικών και της απόπειρας αποστροφής των Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι ψηφοφόροι δεν είναι χαζοί, Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι, πεινασμένοι και απελπισμένοι. Κάποιες από τις πολιτικές του Τσίπρα ίσως να μην λειτουργήσουν. Αλλά οι ψηφοφόροι γνωρίζουν πως οι σημερινές πολιτικές ούτε δουλεύουν, ούτε μπορεί να συνεχιστεί να εφαρμόζονται» σημειώνει καταλήγοντας!

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης