Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: O Σαμαράς έχει 4 εβδομάδες για να μειώσει την ψαλίδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Βloomberg: O Σαμαράς έχει 4 εβδομάδες για να μειώσει την ψαλίδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Η διεξαγωγή εκλογών δίνει στον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις
Τέσσερις εβδομάδες έχει στη διάθεσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να κερδίσει πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ο Αντώνης Σαμαράς έχει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες στη διάθεσή του προκειμένου να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι η οικονομική πρόοδος που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής, δεν πρέπει να ανακοπεί.
Η διεξαγωγή εκλογών δίνει στον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
"Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν θα διεξαχθούν απαραίτητα προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ορισμένοι οικονομικοί δείκτες της Ελλάδας εμφανίζουν θετικό πρόσημο", δηλώνουν καθηγητές του Kadir Has University της Κωνσταντινούπολης.
Είναι γεγονός άλλωστε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου - ημέρα ανακοίνωσης της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας - το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ολοένα και μειώνεται.
Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών, παραγόντων της αγοράς και πολιτικών παρατηρητών, η προεκλογική εκστρατεία θα συνοδευθεί από αυξημένη πόλωση.
Τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν από τα κόμματα που βρίσκονται κοντά τους.

Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου
Περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό - πιθανότατα υπέρ του Αντώνη Σαμαρά - ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα την ίδρυση νέου κόμματος.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες να μειώσει κι άλλο την ψαλίδα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία.
Είναι βέβαιο πως το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα στερήσει ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωφελώντας κατ' επέκταση τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης