Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UniCredit: Δεν κινδυνεύει από τις εκλογές στην Ελλάδα η Ευρωζώνη - Μοναδική αγορά η ελληνική

UniCredit: Δεν κινδυνεύει από τις εκλογές στην Ελλάδα η Ευρωζώνη - Μοναδική αγορά η ελληνική
Η υπόλοιπη Ευρωζώνη δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιπλοκές και κινδύνους, καθώς η ΕΚΤ στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή οικονομία
Η εύθραυστη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν αναμένεται να επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρωζώνη, εκτιμά η UniCredit, σχολιάζοντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
"Η υπόλοιπη Ευρωζώνη δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιπλοκές και κινδύνους, καθώς η ΕΚΤ στηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή οικονομία", εκτιμά ο Luca Cazzulani, στρατηγικός αναλυτής της Unicredit.
Όπως προσθέτει, η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει εξυπηρετική, καθώς παραμένει στο τραπέζι η πιθανότητα για αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
Όσο συζητάται το ενδεχόμενο για πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, τόσο περιορίζονται οι πιέσεις προς τις χώρες της περιφέρειας, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
"H Eλλάδα αποτελεί μια εντελώς διαφορετική αγορά", εξηγεί ο αναλυτής της Unicredit.
Kαι αυτό είναι εμφανές, αφού παρά την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έχει ενισχυθεί +11% από τα χαμηλά της 16ης Οκτωβρίου.
"Θα υπάρξουν εβδομάδες ανησυχίας για τις εκλογές στην Ελλάδα στις ευρωπαϊκές αγορές", σχολιάζει σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Justin Urquhart Stewart, της Seven Investment Management.
Όπως προσθέτει, παρά τη μικρή της οικονομική δύναμη, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο για την Ευρωζώνη.
"To αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ξεκάθαρο", δηλώνει, από την πλευρά του, ο Daniel Lenz, στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης