Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ανορθόδοξο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Business Insider: Ανορθόδοξο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση
«Οι επενδυτές φοβούνται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές»
Η Ελλάδα οδεύει προς εκλογές και οι αγορές… καταρρέουν, σημειώνει το Business Insider, πραγματοποιώντας εκτενή αναφορά στις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις.
«Η Βουλή απέτυχε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Ελλάδα προκηρύσσει εκλογές στις 25 Ιανουαρίου» επισημαίνει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.
«Οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο άγγιξαν και το -11% καθώς οι επενδυτές φοβούνται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές» αναφέρει το Business Insider, σημειώνοντας πως από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, οι απώλειες για το Χ.Α. υπερβαίνουν το 25%.
Πάντως, το αμερικανικό μέσο εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ χαρακτηρίζει το πρόγραμμά του ως «ανορθόδοξο».


Presidential Greece


«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναστείλει αρκετές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία της χώρας με την τρόικα» επισημαίνει, υπογραμμίζοντας πως «θα πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση, η οποία αρνείται τη συνεργασία με τους ισχύοντες θεσμούς».
Καταλήγοντας, το αμερικανικό δημοσίευμα παραθέτει δύο προβληματισμούς, σχετικά με την τελική πρόβλεψη του νικητή των επερχόμενων εκλογών:
1. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει το προβάδισμα που διαθέτει
2. Εάν οι ψηφοφόροι γίνουν λιγότερο ριζοσπαστική, ενόσω πλησιάζουν οι εκλογές


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης