Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Les Echos: Σφίγγει η θηλιά για τoν Σαμαρά – Αμφιβολίες για την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ

Les Echos: Σφίγγει η θηλιά για τoν Σαμαρά – Αμφιβολίες για την επίσπευση της εκλογής ΠτΔ
Το νέο πλήγμα για τον έλληνα πρωθυπουργό δημιουργεί ερωτήματα αν έκανε καλά αποφασίζοντας την επίσπευση της προεδρικής εκλογής
Σφίγγει η θηλιά για την κυβέρνηση Σαμαρά, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, τονίζοντας ότι δημιουργούνται ερωτήματα αν έκανε τελικώς καλά ο έλληνας πρωθυπουργός να αποφασίσει επίσπευση της προεδρικής εκλογής.
Στο άρθρο ο αναλυτής της Natixis, Jesus Castillo, εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει οριστικά χάσει.
Μια λύση, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία, αναφέροντας τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πιθανώς θα μπορούσε να λάβει την υποστήριξη και των εννέα βουλευτών του κόμματός του.
Πάντως, επισημαίνεται, αν και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε οι πρόωρες εκλογές θα προκηρυχθούν την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, με τον έλληνα πρωθυπουργό να ελπίζει ακόμη ότι θα αποτρέψει αυτή την «περιπέτεια», που θα φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, στο άρθρο σημειώνεται η πτώση 2% που κατέγραψε το ελληνικό χρηματιστήριο στη συνεδρίαση της Τρίτης και οι πιθανές αναταράξεις στις αγορές αν κληθεί μια νέα κυβέρνηση να δώσει τη μάχη με τους πιστωτές της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης