Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

WSJ: Αναζωπυρώνεται η κρίση στην Ελλάδα - Υπεύθυνη για την αναταραχή και η Ε.Ε.

WSJ: Αναζωπυρώνεται η κρίση στην Ελλάδα - Υπεύθυνη για την αναταραχή και η Ε.Ε.
«Όποτε παρεμβαίνουν οι ξένοι, τότε βλάπτουν τη χώρα»
Αναζωπύρωση της κρίσης στην Ελλάδα με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «φοβάται» η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επιρρίπτοντας τις ευθύνες - και - στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ειδικότερα, με σημερινό της δημοσίευμα, η Wall Street Journal σημειώνει πως οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν ενόψει της πολιτικής κρίσης, να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία απειλείται με ευθεία κατάρρευση.
Όπως σημειώνουν, πρόκειται για μία εντελώς ασυνήθιστη πρακτική, καθώς συνήθως οι Βρυξέλλες απέχουν από τις εγχώριες πολιτικές έριδες των κρατών – μελών.
«Ωστόσο, μετά από δύο πακέτα διάσωσης, πέντε δύσκολα χρόνια, τέσσερις αλλαγές κυβερνήσεων, δύο εκλογικές αναμετρήσεις και μία ατέρμονη κρίση, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν διάθεση για καμία αλλαγή» εξηγεί χαρακτηριστικά το αμερικανικό δημοσίευμα.
Συνεχίζοντας, η Wall Street Journal παραπέμπει στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν J.C. Juncker, ο οποίος στήριξε ευθέως τον Αντ. Σαμαρά.
«Εν μέσω μίας συνεχιζόμενης λιτότητας και με το 25% των Ελλήνων να βρίσκεται δίχως εργασία, αρκετοί Έλληνες κατηγορούν την Ε.Ε. πως εξακολουθούν να προκαλούν πόνο στον ελληνικό λαό» σημειώνει το δημοσίευμα.
Μάλιστα, προσθέτει πως ορισμένοι αναλυτές εύστοχα υποστηρίζουν πως η Ε.Ε. έχει συμβάλλει σημαντικά στην πρόσφατη πολιτική κρίση.
«Η απόφαση του Σαμαρά για επίσπευση της προεδρικής εκλογής επήλθε εν μέσω διαφωνιών με την τρόικα για τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας» υπενθυμίζει χαρακτηριστικά, πραγματοποιώντας μία σύνδεση των γεγονότων.
Άλλωστε, διατείνει το αμερικανικό δημοσίευμα, ο Σαμαράς ανησυχεί πως μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη λήψη νέων μέτρων πριν τις εκλογές, θα οδηγούσε τους Έλληνες ψηφοφόρους σε μία αντιδραστική και τιμωρητική ψήφο εναντίον του κυβερνώντος συνασπισμού.
«Όποτε παρεμβαίνουν οι ξένοι, τότε βλάπτουν τη χώρα» σχολιάζει στην αμερικανική εφημερίδα ο Γ. Λούλης, πολιτικός αναλυτής.
«Οι ψηφοφόροι δεν αισθάνονται κανένα φόβο, σχετικά με τα σχόλια των Ευρωπαίων αξιωματούχων» καταλήγει ο Έλληνας αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης