Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ο Moscovici επαινεί τον Σαμαρά, ρισκάροντας να προκαλέσει τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

FT: Ο Moscovici επαινεί τον Σαμαρά, ρισκάροντας να προκαλέσει τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά αποδίδουν καρπούς...
H απόφαση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, P. Moscovici να επαινέσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει της προεδρικής εκλογής, αυξάνει τον κίνδυνο αντιδράσεων στην Ελλάδα, αναφέρουν οι Financial Times, περιγράφοντας τη διήμερη επίσκεψη του Ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, ο Moscovici επιδρά στην πολιτική δίνη στην οποία έχει εισέλθει η Ελλάδα, εξυμνώντας τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η ελληνικήγ κυβέρνηση.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, στο παρά ένα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευρωπαίος αξιωματούψοες επιμένει πως δεν ήρθε στην Ελλάδα για να επαινέσει την ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, τα λεγόμενά του στη διάρκεια των επαφών του στην Αθήνα αποδεικνύουν πως επαινεί την ελληνική κυβέρνηση...
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ήδη κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως συμπλέει με την Κομισιόν και τα άλλη μέλη της τρόικας, προκειμένου να τρομάξουν τους βουλευτές, ώστε να στηρίξουν την προεδρική εκλογή και να αποφύγει η Ελλάδα τις πρόωρες εθνικές εκλογές.
Αν και ο Moscovici ήταν προσεκτικός και δεν προέβη σε ευθεία αμφισβήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε εμμέσως πως ένα ελληνικό αίτημα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε νέα αναταραχή στις αγορές.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, οι τελευταίες ενδείξεις μαρτυρούν πως οι ψηφοφόροι έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις επιπλοκές που θα δημιουργήσει μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή της Ελλάδας στις κάλπες.
"Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά αποδίδουν καρπούς", σημειώνουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης