Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΑΡ: Η αποτυχία ψήφισης ΠτΔ θα ανατρέψει τον Σαμαρά - Σοβαρός κίνδυνος στην Ελλάδα

ΑΡ: Η αποτυχία ψήφισης ΠτΔ θα ανατρέψει τον Σαμαρά - Σοβαρός κίνδυνος στην Ελλάδα
«Η πολιτική αβεβαιότητα έχει τρομάξει τους επενδυτές και τις αγορές»
Αναφορά στην επίσκεψη του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών, Pierre Moscovici, στην Αθήνα πραγματοποιεί το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, κάνοντας ειδική μνεία στο ταραχώδες πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας.
«Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος επισκέπτεται την Αθήνα, ενόψει της ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ενδέχεται να ανατρέψει την τρέχουσα, μνημονιακή κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δημοσίευμα.
Όπως εξηγεί, ο P. Moscovici πραγματοποίησε το ταξίδι στην ελληνική πρωτεύουσα, παρά την ολιγωρία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας.
Κάνοντας ειδική μνεία στην προεδρική εκλογή, το Associated Press υπογραμμίζει πως οι Έλληνες βουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας – μία διαδικασία, η οποία θα εξελιχθεί σε τρεις γύρους και θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου.
«Εάν δεν υπάρξει θετική έκβαση, τότε ο Σαμαράς θα κληθεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές» διατείνει το αμερικανικό δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας πως «η πολιτική αβεβαιότητα έχει τρομάξει τους επενδυτές και τις αγορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης