Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Πιθανή η εκλογή του Στ. Δήμα ως ΠτΔ - Στα ύψη ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα

Economist: Πιθανή η εκλογή του Στ. Δήμα ως ΠτΔ - Στα ύψη ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα
Ο πολιτικός κίνδυνος σήμερα για το ευρώ είναι μεγαλύτερος από ότι ήταν στο αποκορύφωμα της ευρωπαϊκής κρίσης, την περίοδο 2011
Η Ελλάδα δεν συνιστά το μοναδικό πρόβλημα της Ευρωζώνης, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του ο Economist, προειδοποιώντας πως το ευρώ παραμένει εξαιρετικά ευάλωτο.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης, με επίκεντρο την Ελλάδα.
Πρόκειται για μια... μελαγχολική συμμετρία να αντιλαμβάνεται κανείς πως σήμερα αναζωπυρώνεται εκ νέου η ευρωπαϊκή κρίση, έχοντας μάλιστα την ίδια αφετηρία: Την Ελλάδα.
Τα νεύρα των επενδυτών έσπασαν ξανά... μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζεται για την εκλογή του Σταύρου Δήμα, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Εάν γίνουν εκλογές, στην εξουσία θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ωστόσο δεσμεύεται για αύξηση δαπανών και μείωση φόρων, εξελίξεις οι οποίες θα καταστήσουν δύσκολη την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι αγορές τρόμαξαν...
Όπως προσθέτει ο Economist, υπάρχουν πιθανότητες να εκλεγεί τελικώς Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας.
"Όμως οι τελευταίες εξελίξεις της ιλαροτραγωδίας του Αιγαίου αποτελούν την καλύτερη και έγκαιρη υπενθύμιση πόσοι πολιτικοί κίνδυνοι μπορούν να απειλήσουν το σύνολο της Ευρωζώνης", σχολιάζει το περιοδικό.
"Πράγματι, ο πολιτικός κίνδυνος σήμερα για το ευρώ είναι μεγαλύτερος από ότι ήταν στο αποκορύφωμα της ευρωπαϊκής κρίσης, την περίοδο 2011 - 2012", προειδοποιεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης