Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Nέα αναταραχή στην Ελλάδα - Φοβίζει τους διεθνείς επενδυτές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Economist: Nέα αναταραχή στην Ελλάδα - Φοβίζει τους διεθνείς επενδυτές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο, εκτιμά το βρετανικό περιοδικό
"Αναταραχή στην Ελλάδα, όπως τις... παλιές καλές ημέρες", σχολιάζει ο Economist, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους το τελευταίο 24ωρο.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, η Ελλάδα επέστρεψε σήμερα στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.
Το ελληνικό χρηματιστήριο την Τρίτη επιδόθηκε σε ελεύθερη πτώση, κλείνοντας με απώλειες -12,78%, ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στα ύψη, όπως ακριβώς στα χρόνια της ευρωπαϊκής κρίσης.
Οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας μάλιστα ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.
"Μπορεί η Προεδρία της Δημοκρατίας αυτή καθε αυτή να μην έχει τεράστια σημασία, ωστόσο οι συνέπειες μιας ήττας της κυβέρνησης στην προεδρική εκλογή θα είναι τεράστιες", εκτιμά ο Economist.
"Εάν υπάρξει αποτυχία στην προεδρική εκλογή, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αναδεικνύοντας νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ", προσθέτει.
"Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο, όμως ο κίνδυνος να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματεί τη συμφωνία με τους πιστωτές εξηγεί τις σημερινές αναταράξεις στις αγορές", καταλήγει το περιοδικό.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης