Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Toν ρόλο του ΔΝΤ στην προληπτική γραμμή στήριξης επιχειρεί να καθορίσει η Ελλάδα

Citigroup: Toν ρόλο του ΔΝΤ στην προληπτική γραμμή στήριξης επιχειρεί να καθορίσει η Ελλάδα
Το μνημόνιο ενδέχεται να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2015, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα και την τρόικα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις
Toν ακριβή ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα επιχειρεί να καθορίσει η Αθήνα, όπως αναφέρει η Citigroup, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB’s Lautenschläger Currently Opposes Government Bond Purchases by ECB".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας συνεχίζονται, η Αθήνα επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τον ακριβή ρόλο του ΔΝΤ στην προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης που επιδιώκει να λάβει.
Η ελληνική πλευρά στοχεύει να διασφαλίσει μια βραχυπρόθεσμη παράταση της υφιστάμενης αξιολόγησης του προγράμματός της, προκειμένου να εξέλθει από τα πακέτα διάσωσης, τα μνημόνια και την αυξημένη εποπτεία, το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία επικαλείται όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και ενδείξεις, το μνημόνιο ενδέχεται να παραταθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2015, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα και την τρόικα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα.
Όπως προσθέτει η αμερικανική τράπεζα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να απορρίπτει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, τονίζοντας πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα επιφέρει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιμένει να δηλώνει πως όταν το κόμμα του ανέλθει στην εξουσία, δεν θα δεσμευθεί σε καμία συμφωνία ή δανειακή σύμβαση με την τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης