Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiro Sovereign: Όπλο στα χέρια του Σαμαρά και της Merkel η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας

Spiro Sovereign: Όπλο στα χέρια του Σαμαρά και της Merkel η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας
«Μπορεί να άργησε, αλλά τουλάχιστον το έκανε με… στιλ»
Με κολακευτικά λόγια υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, έπειτα από έξι συναπτά χρόνια ύφεσης.
Ειδικότερα, το αμερικανικό MarketWatch, σε ανάλυσή του υπό τον τίτλο «Greek growth rates put Germany, eurozone to shame» επισημαίνει πως «χρειάστηκαν έξι χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να δραπετεύσει από την ύφεση».
«Μπορεί να άργησε, αλλά τουλάχιστον το έκανε με… στιλ» συνεχίζει, αναφερόμενο στο γεγονός πως ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας υπερέβη αυτόν της Γερμανίας!
«Από ψυχολογικής άποψης, είναι αρκετά σημαντικό και αισιόδοξο το γεγονός πως η ελληνική οικονομία βλέπει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ» εξηγεί μιλώντας στο MarketWatch, ο Nicholas Spiro, επικεφαλής της Spiro Sovereign Strategy.
«Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει το σημερινό επίτευγμα, προκειμένου να καταστήσει σαφές πως οι μεταρρυθμίσεις λειτουργούν. Έτσι, η Αθήνα θα καταφέρει να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους την έξοδο από το πρόγραμμα βοήθειας» συνεχίζει ο N. Spiro.
Eκτός του Αντ. Σαμαρά, την ελληνική ανάπτυξη αναμένεται να... εκμεταλλευτεί και η Γερμανία, η οποία επιτέλους θα παραθέσει απτά αποτελέσματα, προκειμένου να αποδείξει την ορθότητα της λιτότητας, τονίζει παράλληλα.
«Η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως παράδειγμα, προκειμένου να αποδείξει πως οι σκληρές μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική πειθαρχία αποφέρουν αποτελέσματα» διατείνει χαρακτηριστικά.
Έτσι, συνεχίζει ο αναλυτής της Spiro Sovereign Strategy, η Γερμανία αποκτά ακόμη ένα «όπλα» εναντία στους πολέμιους της λιτότητας και στα επικείμενα μέτρα της ΕΚΤ.
Όμως συνεχίζει το αμερικανικό δημοσίευμα, παρά τα δύο πακέτα βοήθειας, η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει αποκαρδιωτική.
«Γι’ αυτό το λόγο, οι επενδυτές δεν ζητωκραύγασαν για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη» σημειώνει το MarketWatch.
Άλλωστε το 10ετές ομόλογο παραμένει στα επίπεδα του 8% διατηρώντας την Ελλάδα αποκλεισμένη από τις αγορές.
«Η ύφεση στην Ελλάδα ήταν η βαθύτερη και η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη. Γι’ αυτό θα χρειαστεί αρκετός καιρός, προτού η Ελλάδα ανακτήσει ό,τι απώλεσε από την κρίση» σημειώνει καταλήγοντας, ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Timo del Carpio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης