Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τους δείκτες κάλυψης των NPLs

Citigroup: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τους δείκτες κάλυψης των NPLs
Παραμένει η σύσταση buy (αγορά) παρά την υψηλή μεταβλητότητα
Αύξηση των δεικτών κάλυψης των προβληματικών δανείων αναμένει στο άμεσο μέλλον για τις ελληνικές τράπεζες η Citigroup, ώστε να καλυφθεί η αρνητική αναθεώρηση της ποιότητας του ενεργητικού, η οποία αναδείχθηκε από τις δοκιμές AQR της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τη σημερινή 25σέλιδη ανάλυση με τίτλο "Greek Banks - Volatility Kings" (Ελληνικές Τράπεζες - Βασιλιάδες της Μεταβλητότητας) την οποία και σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup τονίζει ότι μπορεί οι ελληνικές τράπεζες να εξέπληξαν θετικά με τα αποτελέσματα τους στα stress test, ωστόσο οι αναθεωρήσεις της ποιότητας του ενεργητικού προβλημάτισε.
Τον Οκτώβριο οι τραπεζικές μετοχές εμφανίστηκαν εξαιρετικά ευμετάβλητες σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με τον σχετικό δείκτη να φτάνει στο 3,7%, από το 1,3% του μέσου όρου του εννεαμήνου του 2014.
Τα αποτελέσματα των stress test ήταν επιτυχημένα, ωστόσο, οι ελληνικές τράπεζες επωφελήθηκαν από την μεθοδολογική ευελιξία της ΕΚΤ.
Από την άλλη, οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν 4 από τις 6 μεγαλύτερες αρνητικές προσαρμογές ενεργητικού.
Η μεγαλύτερη προσαρμογή ήταν για την Πειραιώς, κατά 370 μονάδες βάσης και η μικρότερη για την Alpha Bank στις 182 μονάδες βάσης.
Για τα επόμενα τρίμηνα η Citigroup πιστεύει ότι οι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τους δείκτες κάλυψης των προβληματικών δανείων, παρά τη βελτίωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων τάσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η Alpha Bank έχει την υψηλότερη αναλογία στο δείκτη κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάλυψη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (58%, α' 6μηνο 2014) και, επίσης, τη μικρότερη καθαρή επίδραση AQR.
Από την άλλη, η Eurobank αν και πέρασε τα stress test άφησε ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα για την ποιότητα του ενεργητικού.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι εμφάνισε τον χαμηλότερο δείκτη Core Tier 1, εξαιρώντας το όφελος από την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση.
Υπό αυτά τα δεδομένα η Citigroup διατηρει σταθερές τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, πλην της Eurobank, την οποία και μειώνει κατά 2 σεντς, στα 0,36 ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης