Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Καλύτερες των εκτιμήσεων oι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα stress tests - Δεν χρειάζονται κεφάλαια

Eurobank Equities: Καλύτερες των εκτιμήσεων oι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα stress tests - Δεν χρειάζονται κεφάλαια
Δεδομένου ότι δεν θα επιβληθεί από τις αρμόδιες αρχές η ανάγκη για νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανακουφίζεται
Με επιτυχία πέρασαν τη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες, όπως αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Greek Banks: EU Comprehensive assessment: Done", η Eurobank Equities.
Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, αναλύοντας τα αποτελέσματα των stress tests, σύμφωνα με την ΕΚΤ, πρακτικά δεν προκύπτουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες.
Ακόμη κι αν δεν συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα των stress tests, τα οφέλη από τον αναβαλλόμενο φόρο, πρακτικά το κεφαλαιακό κενό για τις ελληνικές τράπεζες είναι μηδενικό.
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, αφού ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές προέβλεπαν κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 1 δισ. για τις ελληνικές τράπεζες, μετά τα stress tests.
Πρακτικά οι ελληνικές τράπεζες δεν εμφανίζουν την ανάγκη άντλησης πρόσθετων κεφαλαίων, επαναλαμβάνει η χρηματιστηριακή στην εν λόγω έκθεσή της.
Όπως σημειώνει η Eurobank Equities, δεδομένου ότι δεν θα επιβληθεί από τις αρμόδιες αρχές η ανάγκη για νέες κεφαλαιακές ενισχύσεις, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανακουφίζεται.
Εφόσον ανακουφίζονται οι τράπεζες, θετική αναμένεται να είναι και η επίδραση στην αγορά.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η χρηματιστηριακή, επενδύοντας στο θετικό σενάριο, η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηριχθεί στη διαθεσιμότητα του κεφαλαιακού μαξιλαριού του ΤΧΣ, ύψους 11,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να έχει "στην τσέπη της" μια υποστηρικτική διευκόλυνση, στο δρόμο προς την έξοδο από τα μνημόνια.
Εν ευθέτω χρόνω, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει και τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Όπως όπως διαμηνύει η Eurobank Equities, η έξοδος από τα μνημόνια και η βιωσιμότητα του χρέους είναι δύο καίρια ζητήματα, τα οποία μπορούν να βρίσκονται ανοιχτά και υπό συζήτηση για μακρό χρονικό διάστημα, αλλά και να καταστούν άμεσα εξαρτώμενα από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Συστάσεις και τιμές στόχοι

Alpha Bank
Σύσταση: Hold
Τιμή στόχος: 0,73 ευρώ

Εθνική
Σύσταση: Buy
Τιμή στόχος: 3,20 ευρώ

Πειραιώς
Σύσταση: Hold
Τιμή στόχος: 1,66 ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης