Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Euroxx - Στα top picks οι Alpha Bank και Εθνική

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Euroxx - Στα top picks οι Alpha Bank και Εθνική
Οι τρεις λόγοι της πρόσφατης πτώσης της αγοράς
Σε μείωση των τιμών στόχου των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Euroxx, διατηρώντας τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής στα top picks της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Euroxx η νέα τιμή στόχος της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 0,75 ευρώ, από 0,90 ευρώ πρηγουμένως, της Eurobank στα 0,35 ευρώ, από 0,50 ευρώ προηγουμένως, της Εθνικής στα 3,10 ευρώ, από 3,30 ευρώ προηγουμένως, και της Πειραιώς στα 1,75 ευρώ από 2,20 ευρώ προηγουμένως.
Σύμφωνα με τη Euroxx, η πρόσφατη σημαντική διόρθωση της ελληνικής αγοράς οφείλεται στο αρνητικό διεθνές κλίμα, στην αύξηση του πολιτικού ρίσκου, ενόψει της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει ένα πρόγραμμα στήριξης από τους επίσημους δανειστές, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της.
Παρά το γεγονός ότι η Euroxx αναμένει αύξηση της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας, παραμένει θετική για τον κλάδο, καθώς ο πολιτικός κίνδυνος είναι υπερτιμημένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να υιοθετήσει ρητορική που να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από το ευρώ ή να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Υπό αυτό το πρίσμα εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί, εξέλιξη που θα είναι θετική για τις ελληνικές τράπεζες.
Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight (για αποδόσεις μεγαλύτερες αυτών της αγοράς) για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ μειώνει κατά 6-30% τις τιμές στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης