Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Mοχλός ανάπτυξης τα ελληνικά ναυπηγεία για τον Σαμαρά - Eπισκιάζει τα σχέδια για επενδύσεις το αγκάθι της ανεργίας

Bloomberg: Mοχλός ανάπτυξης τα ελληνικά ναυπηγεία για τον Σαμαρά - Eπισκιάζει τα σχέδια για επενδύσεις το αγκάθι της ανεργίας
Η ανεργία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στις δημοσκοπήσεις
Μοχλό ανάπτυξης χαρακτηρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα ελληνικά υποβρύχια, την ώρα που η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό το θέμα θίγει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επιχειρώντας να παρουσιάσει μια διαφορετική πτυχή της ελληνικής οικονομίας.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στον Σαρωνικό, στις αρχές της εβδομάδας για να παραστεί στα εγκαίνια του πρώτου υποβρυχίου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τα ελληνικά ναυπηγεία "όπλα ανάπτυξης".
"Σε μια περίοδο αδράνειας και απαξίωσης, τα ελληνικά ναυπηγεία ανοίγουν τον δρόμο σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς...
Για τους ανέργους του λιμανιού όμως τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά δεν έχουν καμία σημασία, σχολιάζει χαρακτηριστικά το Bloomberg.
Η μεγαλύτερη πληγή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας, σήμερα, δεν είναι άλλη από τα 1,3 εκατ. ανέργων πολιτών.
Τα δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας επισκιάζουν τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
"Δεν υπάρχει καμία επιστροφή στην ανάπτυξη", δηλώνουν άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι στα ελληνικά ναυπηγεία.
Όπως προσθέτει στη συνέχεια το πρακτορείο, η ανεργία αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στις δημοσκοπήσεις.
"Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια στην κατεύθυνση δημιουργίας του νέου αναπτυξιακού της μοντέλου, βασισμένου στον εξαγωγικό κλάδο. Τα ναυπηγεία χρειάζονται ξένους επενδυτές", δηλώνει στο Bloomberg ο Ηλίας Λεκκός, επικεφαλής οικονομολόγος της Τραπέζης Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης