Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Εάν η Ελλάδα φύγει από τo μνημόνιo, δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

tags :
ING: Εάν η Ελλάδα φύγει από τo μνημόνιo, δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Τα ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις, για τρίτη διαδοχική ημέρα, χθες Τετάρτη υπό το βάρος των φόβων των ελληνικών σχεδίων
Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ταχεία απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μνημόνια, τα δυσβάσταχτα μέτρα και τους αυστηρούς δημοσιονομικούς ελέγχους ευθύνονται για τις πιέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες τα ελληνικά ομόλογα, επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους.
Υπενθυμίζεται εδώ πως τα ελληνικά ομόλογα δέχονται πιέσεις από της αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, υπό το βάρος των φόβων που εγείρει το ελληνικό σχέδιο για άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από την αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία των δανειστών.
"Υπάρχει ανησυχία για το εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται στο δρόμο της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, όταν απαλλαχθεί από το επίσημο πρόγραμμα των δανειστών", δηλώνει ο Alessandro Giansanti, στρατηγικός αναλυτής της ING Groep.
"Τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να ξεχώρισαν μέχρι στιγμής φέτος, ωστόσο πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή και μια κατοχύρωση κερδών...", δηλώνει επίσης ο Alessandro Giansanti, εξηγώντας τους λόγους που κρύβονται πίσω από τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα.
"Πρόκειται για μια ανησυχητική παραδοχή να βλέπεις την Ελλάδα να αποφασίζει να πορευθεί μόνη της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να μας πείσει πως το ελληνικό χρέος, στα τρέχοντα επίπεδα, είναι βιώσιμο", δήλωνε, στο ίδιο μήκος κύματος, πριν από δύο 24ωρα ακριβώς, ο Marius Daheim, στρατηγικός αναλυτής της Bayerische Landesbank.
"Οι αγορές θα ήταν πιο ήσυχες αν ήξεραν πως η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής, με εξωτερικό έλεγχο στην οικονομική της πολιτική και ταυτόχρονη δημοσιονομική πειθαρχία", προειδοποίησε επίσης ο Marius Daheim.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η ευρωπαϊκή βοήθεια για την Ελλάδα ολοκληρώνεται στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014, ενώ η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2016.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τάραξε τα νερά, την Τρίτη, καθώς μέσα σε γερμανικό έδαφος και ενώπιον της Καγκελαρίου A. Merkel δήλωσε πως η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη απεμπλοκή από το πρόγραμμα του ΔΝΤ ει δυνατόν φέτος, στα τέλη του έτους και όχι το 2016...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης