Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με 30 εκατ. θα συμβάλλει η Γαλλία στο Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη της Ελλάδας - Oι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, συναινούν Χαρδούβελης - Sapin

Με 30 εκατ. θα συμβάλλει η Γαλλία στο Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη της Ελλάδας - Oι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν, συναινούν Χαρδούβελης - Sapin
Η Γαλλία υποστηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Με 30 εκατ. ευρώ θα συμβάλλει η Γαλλία στο Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη της Ελλάδας, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με τον Γάλλο ομόλογό του Μ. Sapin.
Σε κοινές τους δηλώσεις, μετά το τέλος της συνάντησής τους, οι κ. κ. Χαρδούβελης και Sapin συμφώνησαν πως το επόμενο εξάμηνο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως είχε μια δημιουργική συζήτηση με τον Γάλλο ομόλογό του για θέματα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης και πρόσθεσε πως και οι δύο συμφώνησαν στην ανάγκη ενός ισχυρού ευρώ που μελλοντικά θα μπορούσε να υποκαταστήσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα, αλλά και στην ανάγκη αύξησης των επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ανάπτυξης χρηματοοικονομικών εργαλείων.
Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε ακόμη πως συζήτησε με τον Γάλλο υπουργό για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και τον διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτήρισε «καθοριστικής σημασίας» το επόμενο εξάμηνο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.  
Όπως εξήγησε, η Γαλλία υποστηρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων. «Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει σταθεροποιηθεί  και πλέον υπάρχουν ενδείξεις ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης