Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουδέτερη για Alpha Bank και Πειραιώς δηλώνει η Citigroup - Δεν δίνει τιμές στόχους για τις μετοχές

Ουδέτερη για Alpha Bank και Πειραιώς δηλώνει η Citigroup - Δεν δίνει τιμές στόχους για τις μετοχές
Οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων θα κορυφωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2014
Σύσταση για ουδετερότητα (neutral) δίνει για την  Alpha Bank και την τράπεζα Πειραιώς η Citigroup σε δύο ξεχωριστές σημερινές εκθέσεις της για τις δύο τράπεζες, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένες τιμές στόχους.
Σύμφωνα με τη Citigroup ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα κορυφωθεί για την Alpha Bank στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Μάλιστα, παρατηρεί ότι υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στην αγορά, όπως εκείνα στην αγορά εργασίας, στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και στην αγορά ακινήτων.
Στο ζήτημα αυτό, η Citigroup εκτιμά ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα προέρχονται από την Κύπρο, κάποια ερωτηματικά υπάρχουν για τη Σερβία, ενώ η Ρουμανία φαίνεται ότι τα πάει καλά.
Αναφορικά με την Πειραιώς, η Citigroup παρατηρεί ότι ο δείκτης NPLs είναι υψηλότερος των άλλων συστημικών τραπεζών, γι' αυτό ακόμη και αν ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στεθεροποιηθεί μέσα στο 2014, οι αβεβαιότητες θα παραμείνουν.

Κίνδυνοι

Η Citigroup εντοπίζει ορισμένους βασικούς κινδύνους και για τις δύο τράπεζες, οι οποίοι μπορεί να τις απομακρύνουν από τα τρέχονται επίπεδα αποτίμησης.
Ειδικότερα:

1. Καλύτερες ή χειρότερες από το αναμενόμενο τάσεις ανάπτυξης εσόδων.
2. Καλύτερη ή χειρότερη από την αναμενόμενη ποιότητα του ενεργητικού.
3. Υψηλότερες ή χαμηλότερες από τις αναμενόμενες κεφαλαιακές ανάγκες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης