Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στο… μικροσκόπιο του διεθνούς Τύπου ο Γ. Χαρδούβελης - «Πρώην σύμβουλος δύο πρωθυπουργών και γνώστης του PSI ο νέος ΥΠΟΙΚ»

Στο… μικροσκόπιο του διεθνούς Τύπου ο Γ. Χαρδούβελης - «Πρώην σύμβουλος δύο πρωθυπουργών και γνώστης του PSI ο νέος ΥΠΟΙΚ»
Αποτέλεσμα της εκλογικής ήττας της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο σημερινός ανασχηματισμός
Στην αλλαγή σκυτάλης που αφορά στο νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών επικεντρώνεται ο διεθνής Τύπος, σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.
"Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όρισε τον οικονομολόγο Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού Οικονομικών", είναι ο τίτλος του νέου δημοσιεύματος του Reuters.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, ο Γκίκας Χαρδούβελης θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος δύο πρωθυπουργών της Ελλάδας, του Λουκά Παπαδήμου και του Κώστα Σημίτη την περίοδο 2000 - 2004.
Όπως προσθέτει το πρακτορείο, ο ανασχηματισμός ήρθε ως αποτέλεσμα της εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και έχει στόχο να αποδείξει στους Έλληνες πως η κυβέρνηση εισάκουσε το μήνυμά τους για αλλαγή.
"Ο οικονομολόγος Γ. Στουρνάρας θα μετακινηθεί στην ΤτΕ, καθώς λήγει στις 21 Ιουνίου η θητεία του διοικητή Γ. Προβόπουλου", προσθέτει το Reuters.
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Associated Press.
"Ένας καθηγητής χρηματοοικονομικών και οικονομικών αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών", επισημαίνει το πρακτορείο, αναφερόμενο στον Γκίκα Χαρδούβελη.
"Νέος υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα αναλαμβάνει ο Γκίκας Χαρδούβελης", σχολιάζουν οι Financial Times.
Παράλληλα, το πρακτορείο Bloomberg  επισημαίνει πως ο νέος υπουργός Οικονομικών στοχεύει στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση αλλά και στην ανακούφιση του ελληνικού χρέους. Επίσης, το δημοσίευμα υπενθυμίζει ο Γ. Χαρδούβελης διατέλεσε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, λαμβάνοντας ενεργό μέρος στο PSI του 2012.
Τέλος, η Wall Street Journal κάνει λόγο για έναν έμπειρο τεχνοκράτη, με μακρά κυβερνητική εμπειρία. «Ο Γ. Χαρδούβελης θα εξασφαλίσει τη συνέχεια του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην Ελλάδα» υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα. «Ο νέος υπουργός Οικονομικών βρίσκεται ενώπιον δύσκολων υποθέσεων, καθώς τους επόμενους μήνες θα κληθεί να διαπραγματευτεί τη νέα χαλάρωση του ελληνικού χρέους» καταλήγει η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης