Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα το ελληνικό χρέος για να συζητηθεί πριν τις Ευρωεκλογές - Στο Eurogroup της 19ης/6 η πρεμιέρα του διαλόγου

Citigroup - Πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα το ελληνικό χρέος για να συζητηθεί πριν τις Ευρωεκλογές - Στο Eurogroup της 19ης/6 η πρεμιέρα του διαλόγου
Συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν αναμένεται πριν τα τέλη του 2014
Μετά τις Ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν επισήμως οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προειδοποιεί εκ νέου η Citigroup.
"Οι συζητήσεις για τον νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν θα ξεκινήσουν πριν την ολοκλήρωση των Ευρωεκλογών", επαναλαμβάνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, στη νέα σημερινή 12σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Portugal Goes for Clean Exit from Bailout".
Όπως επισημαίνει η Citigroup, το θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι ένα πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα, κυρίως για τους πολίτες των χωρών - πιστωτών.
Για τον λόγο αυτό, το θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων από τον επόμενο μήνα και, σύμφωνα με την πάγια θέση της Citigroup, συμφωνία δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τα τέλη του 2014.
Σχολιάζοντας την έκβαση του χθεσινού Eurogroup, η αμερικανική τράπεζα αναγνωρίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναβάλλουν τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος για το επόμενο Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου.
Ωστόσο, η Citigroup παραδέχεται πως το χθεσινό Eurogroup επαίνεσε την Ελλάδα για τα επιτεύγματά της, αναγνωρίζοντας και επισήμως πως η χώρα κατόρθωσε να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ήτοι έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις και σχεδιασμούς.
Να σημειωθεί βέβαια εδώ πως η επίσημη θέση του Eurogroup, όπως αυτό έγινε γνωστό μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, είναι η εξής: Το ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί κατά την επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης