Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale και Mizuho International σχολιάζουν - Ελλάδα... από Άσωτος Υιός γίνεται το recovery story της Ευρωζώνης

Societe Generale και Mizuho International σχολιάζουν - Ελλάδα... από Άσωτος Υιός γίνεται το recovery story της Ευρωζώνης
Στην Ελλάδα έχει γίνει δουλειά και πλέον οι επενδυτές ανταμείβουν τη χώρα...
Την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στις προοπτικές της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας πιστοποιούν ολοένα και περισσότεροι αναλυτές, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Η Ελλάδα ήταν ο Άσωτος Υιός της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και τώρα επιστρέφει", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Juan Esteban Valencia, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.
"Στην Ελλάδα έχει γίνει δουλειά και πλέον οι επενδυτές ανταμείβουν τη χώρα, δίδοντάς της ψήφο εμπιστοσύνης", σχολιάζει ο Juan Esteban Valencia.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως οι επενδυτές που στρέφονται πλέον στην Ελλάδα είναι εκείνοι που... απελπισμένα αναζητούν αποδόσεις!
"Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώνεται. Η διάθεση για ρίσκο παραμένει υψηλή", δηλώνει από την πλευρά του ο Riccardo Barbieri, στρατηγικός αναλυτής της Mizuho International, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.
"Η Ελλάδα είναι για πολλούς το recovery story. Aυτό θα γίνει αντιληπτό φέτος", προσθέτει ο ίδιος, αναφερόμενος στις επίσημες εκτιμήσεις Αθήνας και τρόικας για ανάπτυξη +0,6% της ελληνικής οικονομίας φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης