Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας ενόψει εκλογών από το Eurogroup της 5ης Μαΐου - Καμία συμφωνία για το χρέος άμεσα

Citigroup - Δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας ενόψει εκλογών από το Eurogroup της 5ης Μαΐου - Καμία συμφωνία για το χρέος άμεσα
Η προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος έχει στόχο την περαιτέρω στήριξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης
Από τη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής η Ελλάδα περνά πλέον στη φάση των σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, σχολιάζει η Citigroup, παρακολουθώντας όλες τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, επικεντρώνονται πλέον στην ανάγκη εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών", επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, στη 10σέλιδη έκθεσή της, που φέρει τον τίτλο "Draghi Says QE Is Not Imminent".
Η Citigroup στέκεται στην προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και υποστηρίζει πως κάθε αλλαγή θα έχει στόχο την περαιτέρω στήριξη των κομμάτων της συγκυβέρνησης - της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Μαΐου.
Εστιάζοντας στη συνέχεια η αμερικανική τράπεζα στις οικονομικές εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, επικεντρώνεται στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πως η Αθήνα θα θέσει επισήμως το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 5 Μαΐου.
"Μπορεί η Ελλάδα να θέσει επισήμως το θέμα του νέου γύρου αναδιάρθρωσης του χρέους της στο τραπέζι του επικείμενου Eurogroup, ωστόσο καμία οριστική απόφαση δεν θα πρέπει να αναμένεται βραχυπρόθεσμα", σπεύδει να εξηγήσει η Citigroup.
"Το Eurogroup θα περιοριστεί απλά σε δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας και ανακοινώσεις για πιθανή συμφωνία για έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης του χρέους της, με στόχο να ενισχυθεί η απήχηση της ελληνικής κυβέρνησης, ενόψει των διπλών εκλογών του επόμενου μήνα", καταλήγει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης