Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank - Mακρύς ο δρόμος για την ανάκαμψη της Eλλάδας, παρά την έξοδο στις αγορές

Danske Bank - Mακρύς ο δρόμος για την ανάκαμψη της Eλλάδας, παρά την έξοδο στις αγορές
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι ένα εξαιρετικό νέο, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές της Ελλάδας, μετά την επάνοδό της στις αγορές, εκφράζουν οι αναλυτές της Danske Bank.
"Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι εξαιρετικό νέο", επισημαίνει η Danske Bank, σχολιάζοντας την έκδοση 5ετούς ελληνικού ομολόγου την Πέμπτη, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.
"Η Ελλάδα κατόρθωσε να ανακτήσει μερικώς την πρόσβασή της στις αγορές", προσθέτουν, χαιρετίζοντας τις εξελίξεις της Πέμπτης.
Ωστόσο, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές της Danske Bank, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει, μέχρι να επιστρέψει στην πραγματική ανάκαμψη.
Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, BlackRock και Invesco δήλωσαν περίτρανα ότι αγόρασαν ελληνικά ομόλογα κατά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές την Πέμπτη για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.
Η συμμετοχή των δύο αμερικανικών επενδυτικών οίκων στη διαδικασία επανόδου της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί ένα ξεκάθαρο δείγμα ψήφου εμπιστοσύνης για μια χώρα που χρεοκόπησε μόλις πριν από δύο χρόνια, το 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal, τόσο η BlackRock, όσο και η Invesco επιβεβαιώνουν τη συμμετοχδή τους στη δημοπρασία της Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να προβούν σε λεπτομέρειες.
Πιο συγκεκριμένα κανένας από τους δύο οίκους δεν αποκάλυψε τον αριθμό των ελληνικών ομολόγων που απέκτησαν.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η BlackRock διαθέτει υπό διαχείριση assets που ξεπερνούν τα 4 τρις δολάρια.
Από την πλευρά της η Invesco - που εδρεύει στην Ατλάντα - διαθέτει υπό διαχείριση assets ύψους περί τα 787 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης