Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - H Μοοdy's δεν αναβάθμισε την Ελλάδα γιατί ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο - Εντός του έτους η αναβάθμιση

Citigroup - H Μοοdy's δεν αναβάθμισε την Ελλάδα γιατί ανησυχεί για το πολιτικό ρίσκο - Εντός του έτους η αναβάθμιση
Η Moody's ανέβαλε τη δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την Ελλάδα, διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση Caa3 για την ελληνική οικονομία
Έντονες ανησυχίες για το πολιτικό ρίσκο που απειλεί την Ελλάδα εκφράζει η Moody's, προειδοποιεί η Citigroup, σχολιάζοντας την απόφαση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης - την περασμένη Παρασκευή - να αναβάλλει τις ανακοινώσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
"Η Moody's γνωρίζει πόσο υψηλός είναι ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα, αλλά και πόσο αρνητικός μπορεί να είναι ο αντίκτυπος των πολιτικών εξελίξεων στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της χώρας", σχολιάζει η αμερικανική τράπεζα, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB on QE".
"Η Moody's ανέβαλε τη δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την Ελλάδα, διατηρώντας επί της ουσίας αμετάβλητη την αξιολόγηση Caa3 για την ελληνική οικονομία, με σταθερό οutlook", σημειώνει χαρακτηριστικά η Citigroup.
Ταυτόχρονα κάνει ειδική αναφορά σε σχετικό report της Μοοdy's - το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα πριν τη προγραμματισμένη έκθεση για την αξιολόγηση - μέσω του οποίου χαιρέτισε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική βουλή την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η Moody's δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας αργότερα εντός του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης