Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg - Η φιλοδοξία του Σαμαρά για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές προσκρούει στη βαριά κληρονομιά της ελληνικής κρίσης

Bloomberg - Η φιλοδοξία του Σαμαρά για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές προσκρούει στη βαριά κληρονομιά της ελληνικής κρίσης
Υπάρχει μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα
"Η βαριά κληρονομιά της ελληνικής κρίσης δοκιμάζει το στοίχημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να βάλει τέλος στον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές".
Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε νέο δημοσίευμά του, παρακολουθώντας στενά τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα επί ελληνικού εδάφους.
Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά να επιτύχει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, βάζοντας τέλος στο "καθεστώς εξορίας της", βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό τεστ. Ποιο είναι αυτό; Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται στην Ελλάδα και αποδεικνύουν πως η οικονομία παραμένει δέσμια του αποπληθωρισμού και των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Αν και την περασμένη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε τη διασφάλιση της επόμενης δόσης, η φιλοδοξία του για την επιστροφή της χώρας στις αγορές προσκρούει στη βαριά κληρονομιά που έχει αφήσει η ελληνική κρίση.
Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις 10 Απριλίου για την ανεργία στην Ελλάδα θα καταδείξουν πως αυτή παραμένει πάνω από τα επίπεδα του 27%, ενώ την ίδια ώρα ο πληθωρισμός θα αποδειχθεί ότι βαίνει μειούμενος για 13ο διαδοχικό μήνα.
"Υπάρχει μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους", δηλώνει ο Gianluca Ziglio, της Sunrise Brokers LLP.
"Εάν η ανεργία μιας χώρας παραμένει τόσο υψηλή, τότε χρειάζεται να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής. Τα μέτρα αυτά όμως θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό", τονίζει ο ίδιος.
"Όλα δείχνουν πως η απόπειρα έκδοσης ελληνικού ομολόγου θα τύχει θετικής αποδοχής από τους διεθνείς επενδυτές, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της οικονομίας", σχολιάζει το Bloomberg, επικαλούμενο τη συνέντευξη - της περασμένης εβδομάδας - του προέδρου της Τραπέζης Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.
"Η διάθεση για ρίσκο είναι ισχυρή", σχολιάζει ο Ciaran O’Hagan, της Societe Generale SA.
"To 2014 εξακολουθεί να είναι ένα μεταβατικό έτος", δηλώνει από την πλευρά του ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank.
"Παράλληλα οι κρίσιμες διπλές εκλογές του Μαΐου θα αποτελέσουν μια ακόμη δοκιμασία για τον Αντώνη Σαμαρά. Θα δείξουν πόσες αντοχές έχουν απομείνει για τους Έλληνες μετά από 4 χρόνια αυστηρής λιτότητας", καταλήγει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης