Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fortune - Απειλή για την Ελλάδα η κρίση στην Κριμαία - Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό

Fortune - Απειλή για την Ελλάδα η κρίση στην Κριμαία - Ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό
Ο ευρωπαϊκός Νότος και δη η Ελλάδα ποντάρουν στους Ρώσους τουρίστες
Απειλή για την Ελλάδα αποτελεί η κρίση στην Κριμαία, προειδοποιεί το αμερικανικό περιοδικό Fortune, αναφερόμενο κυρίως στις αρνητικές επιπτώσεις για την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, δεν χρειάζεται να έχει κανείς master στις διεθνείς σχέσεις για να καταλάβει για ποιο λόγο η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία προβληματίζει πολλούς Ουκρανούς.
«Ωστόσο, αυτό που είναι λιγότερο προφανές είναι γιατί ταράζει τόσο πολύ τους Έλληνες ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες μπουτίκ στην Costa Brava της Ισπανίας, οι οποίοι έχουν ένα καλό λόγο να ανησυχούν», τονίζει το δημοσίευμα.
Οι αποφάσεις της Ρωσίας έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντική υποτίμηση το ρωσικό ρούβλι, το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 11% από τις αρχές του 2014, αγγίζοντας ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν καταστεί ακριβότερες και λιγότερο ελκυστικές- για τους Ρώσους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ανακάλυψαν την αγάπη τους για τις ζεστές ευρωπαϊκές παραλίες…
Όπως σχολιάζει ο Ramón Estalella, διευθυντής της ισπανικής Ένωσης Ξενοδόχων, η ισοτιμία παίζει θεμελιώδη ρόλο για τον τουρισμό. Εάν το ρούβλι συνεχίσει να πέφτει, θα υπάρχει πρόβλημα.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το ζήτημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, καθώς η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ ανέρχεται στο 16,4% και ήταν η αιτία για την οποία η χώρα εμφάνισε το πρώτο της πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών πέρυσι. Πάνω από 1,2 εκατ. Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα τους πρώτους εννέα μήνες του 2013.
Να σημειωθεί ότι ήδη 14 παραγωγικοί φορείς της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το bankingnews, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, κυρίως στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης