Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Oρόσημο για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές - Θα αντλήσει τα ξένα κεφάλαια που χρειάζεται για την ανάπτυξη

Citigroup - Oρόσημο για την Ελλάδα η έξοδος στις αγορές - Θα αντλήσει τα ξένα κεφάλαια που χρειάζεται για την ανάπτυξη
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τη χώρα
Ορόσημο χαρακτηρίζει η Citigroup την επικείμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης και δύο χρόνια μετά την ιστορικών διαστάσεων αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τη χώρα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 12σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Eurogroup Reminds France of Budget Commitments", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως σχολιάζει η Citigroup, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα σημάνει την εισροή περισσότερων ξένων κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, όχι μόνο για την ίδια την κυβέρνηση, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα.
"Η Ελλάδα χρειάζεται ακριβώς αυτό: Περισσότερα κεφάλαια ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Περισσότερα κεφάλαια καθώς τα επίπεδα ρευστότητας στη χώρα παραμένουν εξαιρετικά αδύναμα", διαμηνύει η αμερικανική τράπεζα.
Όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, τον στόχο της Ελλάδας για έξοδο στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Μιλώντας από το βήμα του Ecofin, του οποίου και προήδρευσε, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε επισήμως πως η Ελλάδα σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, μέσω έκδοσης ομολόγων 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας.
Όπως διεμήνυσε ο κ. Στουρνάρας, μέσω αυτής της έκδοσης θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2014, σε συνδυασμό όμως και με το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα που θα επιτευχθεί για το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης