Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Όσο πιο σύντομα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, τόσο θα μειωθεί η πιθανότητα να απαιτηθεί τρίτο δάνειο

Citigroup - Όσο πιο σύντομα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, τόσο θα μειωθεί η πιθανότητα να απαιτηθεί τρίτο δάνειο
Η έξοδος στις αγορές κρίνεται ολοένα και πιο πιθανή, ακόμη και γρηγορότερα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων της τρόικας
Περιορισμό των πιθανοτήτων να χρειαστεί η Ελλάδα ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης διακρίνει η Citigroup, αποτιμώντας όλες τις οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους, τα τελευταία 24ωρα.
"Μειώνεται ο κίνδυνος η Ελλάδα να χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης", διαμηνύουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, σημερινή 10σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "French PM Valls to Prioritise Growth over Deficit Targets", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η Citigroup, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή το βράδυ της Κυριακής, σε συνδυασμό με τις απτές πλέον αποδείξεις πως η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδα βελτιώνεται, σφραγίζουν και επισήμως τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στις πολύμηνες και δύσκολες διαπραγματεύσεις.
"Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης. Η έξοδος στις αγορές κρίνεται ολοένα και πιο πιθανή, ακόμη και γρηγορότερα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων της τρόικας", προσθέτει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
"Η άμεση επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μειώνει τον κίνδυνο να απαιτηθεί και τρίτο δάνειο για την Αθήνα", καταλήγει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
Στο μεταξύ, όπως από νωρίς έχει αναφέρει το www.bankingnews.gr, το σχέδιο της Ελλάδας για την επιστροφή της στις αγορές αποκαλύπτει κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, η Ελλάδα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές μέχρι τον Ιούνιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί μέσω έκδοσης ομολόγων 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας, με στόχο την άντληση ποσού 4 έως 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Αθήνα σχεδιάζει να εξοικονομήσει ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ από τις κυβερνητικές υπηρεσίες.
"Με αυτούς τους δύο τρόπους, την έκδοση ομολόγου και τις εξοικονομήσεις, η Ελλάδα θα πετύχει την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της για τους επόμενους 12 μήνες", σπεύδει να επισημάνει ο ίδιος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης