Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Σε εκταμίευση της δόσης πριν το άτυπο Ecofin του Απριλίου προσδοκά η Ελλάδα - Σε τροχιά αποπληθωρισμού μέχρι και το 2015

Citigroup - Σε εκταμίευση της δόσης πριν το άτυπο Ecofin του Απριλίου προσδοκά η Ελλάδα - Σε τροχιά αποπληθωρισμού μέχρι και το 2015
Πως αποτιμά η αμερικανική τράπεζα την έκβαση του χθεσινού Eurogroup
Προσδοκίες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης πριν το άτυπο Ecofin (συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ) του Απριλίου έχουν καλλιεργηθεί πλέον στην Ελλάδα, όπως σχολιάζει η Citigroup, αποτιμώντας την έκβαση του χθεσινού Eurogroup.
"H Aθήνα ελπίζει πλέον πως θα εγκριθεί η επόμενη δόση πριν το άτυπο Ecofin του Απριλίου", επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB to Unveil Details of AQR Methodology".
Για τη θέση της αυτή η Citigroup επικαλείται τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem, πως παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.
Επί της ουσίας το Eurogroup, παρά τα θετικά σχόλια για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Αθήνα, απέστειλε αυστηρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τους εκπροσώπους των δανειστών το αργότερο μέχρι την Κυριακή.
Εστιάζοντας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Citigroup κάνει ειδική μνεία στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αναγνωρίζοντας την ελαφρά υποχώρηση του αποπληθωρισμού τον μήνα Φεβρουάριο.
"Εκτιμούμε πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε τροχιά αποπληθωρισμού όχι μόνο το 2014, αλλά και το 2015", καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης