Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg - Αυξάνονται οι fans των ελληνικών assets - Σε χαμηλά 4 ετών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σε υψηλά 32 μηνών το ΧΑ

Βloomberg - Αυξάνονται οι fans των ελληνικών assets - Σε χαμηλά 4 ετών οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σε υψηλά 32 μηνών το ΧΑ
Οι χθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014
Σε χαμηλά 4 ετών υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με κέρδη 3,30% προεξοφλώντας την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και τρόικας.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Οι αποδόσεις των 30ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7% για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010, ενώ το ΧΑ ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011, στη σκιά των επαφών τρόικας - ΤτΕ για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών και της συμφωνίας ΔΕΠΑ - Gazprom για μείωση 15% στην τιμή του φυσικού αερίου.
"Τα ελληνικά assets κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, μόλις 4 χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης η οποία οδήγησε την Αθήνα να ζητήσει δύο πακέτα διάσωσης από τους διεθνείς πιστωτές. Την ίδια ώρα, οι χθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν επιβεβαιώνουν πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης", υποστηρίζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.
"Το ΧΑ έκλεισε με κέρδη +3,3%, μετρώντας σωρευτική άνοδο +6,9% μέσα σε δύο ημέρες. Η ελληνική αγορά μετρά κέρδη 12% από τις αρχές του 2014", τονίζει επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης