Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Οι αποπληθωριστικές πιέσεις τροφοδοτούν την εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας

Citigroup - Οι αποπληθωριστικές πιέσεις τροφοδοτούν την εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας
Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% αποτελεί ανάσα για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Kίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Citigroup τη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%.
"Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες είναι θετική εξέλιξη", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "EC Forecasts Revise Growth Up and Inflation Down", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, η περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους στην Ελλάδα είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και θετική παράλληλα, καθώς θα τονώσει τις δραστηριότητες και τα ταμειακά διάθεσιμα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο, κατά την αμερικανική τράπεζα, η μείωση του εργατικού κόστους θα αυξήσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις για την ελληνική οικονομία, τροφοδοτώντας την εσωτερική υποτίμηση της χώρας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Αθήνας και τρόικας, το μέτρο της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο - βραχυπρόθεσμα - στα κρατικά έσοδα, ωστόσο η επίδραση θα μετριαστεί από την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, την τόνωση των επενδύσεων και τη βελτίωση της αγοράς εργασίας. Όλα αυτά δύνανται να συμβούν αμέσως μόλις υπάρξει σαφής ισχυροποίηση των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης