Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money - Η μείωση των φόρων ενισχύει την ανάπτυξη - Διδάγματα για την Ελλάδα

CNN Money - Η μείωση των φόρων ενισχύει την ανάπτυξη - Διδάγματα για την Ελλάδα
Τι διδάχθηκαν Γαλλία, Ντιτρόιτ, Νέα Υόρκη από την οικονομική κρίση
Γαλλία, Ντιτρόιτ και Νέα Υόρκη έχουν κάτι κοινό: Κατανόησαν ότι η επιχειρηματική ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μόνο μέσω της μείωσης της φορολογίας, σύμφωνα με άρθρο του CNN Money, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και για την Ελλάδα.
Η συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του πακέτου στήριξης της οικονομίας από την Ουάσινγκτον το 2009, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, ώστε να μάθει κανείς με ποιον τρόπο μπορεί να πάρει μπροστά μια οικονομία.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον συντάκτη Geoff Colvin, είναι το γεγονός ότι τρεις οικονομίες, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με την ίδια πρόκληση, η Γαλλία, το Ντιτρόιτ και η Νέα Υόρκη, κατανοούν ότι μόνο μέσω της μείωσης της φορολογίας μπορεί να στηριχθεί η επιχειρηματική ανάπτυξη.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η Γαλλία να αποκαταστήσει τη δύναμη της οικονομίας της. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε ο Πρόεδρος Francois Hollande τον περασμένο μήνα. Αυτό είναι σίγουρο, σχολιάζει το CNN Money.
Η γαλλική οικονομία είναι από τις πιο αδύναμες της Ευρώπης.
Ωστόσο, ο σοσιαλιστής πρόεδρος, ο οποίος είχε υποσχεθεί φορολογικές αυξήσεις για τους εκατομμυριούχους, προτείνει τώρα μια φορολογική περικοπή 30 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, καθώς υποστηρίζει δυναμικά, ότι αυτή η κίνηση θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της οικονομίας.
Τον περασμένο μήνα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, πρότεινε φορολογική ελάφρυνση, ύψους 2 δισ. δολ. σε μια προσπάθεια να «κρατήσει» περισσότερες επιχειρήσεις στην πολιτεία.
Την ίδια ώρα, στο Ντιτρόιτ, το σχέδιο εξόδου από το καθεστώς χρεοκοπίας, αναφέρει ξεκάθαρα ότι η επιβολή υψηλής φορολογίας τις τελευταίες δεκαετίας, συνέβαλε στη συρρίκνωση του πληθυσμού, στη συρρίκνωση της φορολογικής βάσης και γενικότερα στην επιδείνωση της οικονομίας.
Η πόλη του Ντιτρόιτ εκτιμά ότι η μείωση της φορολογίας εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Το ζήτημα είναι φανερό και το μάθημα ξεκάθαρο, σημειώνει το δημοσίευμα.
Όταν τελικά οι κυβερνήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αναπόφευκτα οικονομικά προβλήματα, οι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι οι επιχειρήσεις είναι ένα ζωντανό φυτό που πρέπει να καλλιεργηθεί και όχι να ξεριζωθεί…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης