Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Απίθανη η μείωση των Ελλήνων βουλευτών σε 250 - Δεν περνάει από τη Βουλή

Citigroup - Απίθανη η μείωση των Ελλήνων βουλευτών σε 250 - Δεν περνάει από τη Βουλή
Απαιτούνται τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κάτι που η κυβέρνηση συνασπισμού δεν έχει
Οι επικείμενες διπλές εκλογές του Μαϊου (αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές), καθώς και το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖA στις δημοσκοπήσεις αποτελούν τους καταλύτες των δράσεων της κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα.
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "ECB Waiting for More Information in March", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αποτιμώντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα στέκεται και στα σενάρια περί μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 250, από 300, που είδαν το φως της δημοσιότητας εντός του σαββατοκύριακου.
"Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 250 από 300, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει πρόσθετη στήριξη ενόψει των κρίσιμων διπλών Εκλογών του Μαϊου. Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος που εξετάζεται έχει στόχο να αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην διασφαλίσει μια ισχυρή νίκη στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, στη νέα αυτή έκθεσή τους.
"Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν αναμένεται να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή, αφού απαιτεί τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, κάτι που η κυβέρνηση συνασπισμού δεν έχει...", καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης