Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Χωρίς ουσία η ανάκαμψη στην Ελλάδα, αν δεν μειωθεί αποφασιστικά η ανεργία

Citigroup - Χωρίς ουσία η ανάκαμψη στην Ελλάδα, αν δεν μειωθεί αποφασιστικά η ανεργία
Η Ελλάδα χρειάζεται εδώ και τώρα σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας
Toν κώδωνα του κινδύνου για τα απαράδεκτα υψηλά επίπεδα ανεργίας που συνεχίζουν να σημειώνονται στην Ελλάδα κρούει η Citigroup.
"Η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει απαράδεκτα υψηλή", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Renzi to Become Italy's New Prime Minister", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Υπενθυμίζεται εδώ πως, σύμφωνα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, η ανεργία για τον μήνα Νοέμβριο ανήλθε σε νέα ανησυχητικά επίπεδα ρεκόρ και συγκεκριμένα στο 28%.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, μπορεί να αυξάνονται οι επιχειρηματικές μελέτες που κάνουν λόγο για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έχουν "περάσει" σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται εδώ και τώρα σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, σπεύδει να επισημάνει η Citigroup.
"Τα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού προϋπολογισμού του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την ισχυροποίηση της δημοσιονομικής δυναμικής στην Ελλάδα ήδη από τις απαρχές του 2014", υποστήριζαν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, στην αμέσως προηγούμενη έκθεσή τους, πριν από δύο 24ωρα.
Ωστόσο, όπως διαμηνύει η Citigroup, το μείζον ζητούμενο στην τρέχουσα συγκυρία είναι το εξής: Να επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης