Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Βελτιώνεται η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας - Επόμενο στοίχημα... να καταστεί βιώσιμη

Citigroup - Βελτιώνεται η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας - Επόμενο στοίχημα... να καταστεί βιώσιμη
Πρέπει να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα
Σαφή βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας διαπιστώνει η Citigroup, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή της, παρακολουθώντας στενά την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού.
"Τα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού προϋπολογισμού του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την ισχυροποίηση της δημοσιονομικής δυναμικής στην Ελλάδα ήδη από τις απαρχές του 2014", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο" Reports Suggest Renzi to Replace Letta as Italy’s PM as Soon as Today".
Ωστόσο, όπως διαμηνύει η Citigroup, το μείζον ζητούμενο στην τρέχουσα συγκυρία είναι το εξής: Να επιβεβαιωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στα 811 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο του 2014.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Ιανουάριο 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 595 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 177 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για πλεόνασμα 719 εκατ. ευρώ.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 811 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 415 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 955 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης