Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - H Ευρωζώνη θα στηρίζει «λεκτικά» την Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών για να θωρακίσει τη δημοφιλία του Αντώνη Σαμαρά

Citigroup - H Ευρωζώνη θα στηρίζει «λεκτικά» την Ελλάδα ενόψει των Ευρωεκλογών για να θωρακίσει τη δημοφιλία του Αντώνη Σαμαρά
Για να μειωθεί ο κίνδυνος ηχηρού προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ
Kαμία συμφωνία για τους όρους αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα υπάρξει πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου, επιμένει η Citigroup, σε νέα σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα την ίδια διαπίστωση την ανέλυσε και στη χθεσινή έκθεσή της, γεγονός που ενισχύει την άποψη πως καμία λύση για το πολιτικά ευαίσθητο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν θα δοθεί πριν το κρίσιμο στοίχημα των Ευρωεκλογών.
Όπως υποστηρίζει στη σημερινή της έκθεση η Citigroup, η πρόταση των Ευρωπαίων για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος με επιμήκυνση 50 ετών στην αποπληρωμή των δανείων και μείωση των επιτοκίων κατά 0,5%, αποτελεί τη λιγότερο αμφιλεγόμενη λύση για τη στήριξη της Ελλάδας, μια λύση όμως που δεν θα ελαφρύνει τη χώρα από μεγάλο μέρος του υπέρογκου χρέους της.
"Δεδομένης της μη επίτευξης συμφωνίας - ακόμη - μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας, καθώς η Αθήνα έχει μείνει πίσω στην κατεύθυνση εφαρμογής σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καμία απόφαση για την Ελλάδα δεν θα ληφθεί άμεσα", διευκρινίζει η Citigroup.
"H λεκτική στήριξη όμως των Ευρωπαίων προς την Αθήνα και οι δεσμεύσεις τους για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα συνεχιστούν κατά τους προσεχείς μήνες, προκειμένου η Ευρωζώνη να θωρακίσει τη δημοφιλία της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών", εκτιμά επίσης η αμερικανική τράπεζα.
"Η λεκτική στήριξη των Ευρωπαίων προς την Αθήνα θα συνεχιστεί προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει νικητής στη μάχη των Ευρωεκλογών", καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης