Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές βέβαιες οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2014

Citigroup - Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές βέβαιες οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2014
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν επιθυμούν να αυξήσουν τις πιθανότητες η ΝΔ να υποστεί μια μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές
Δεν αναμένει συμφωνία για το νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, πριν τα μέσα του 2014, η Citigroup, αποτιμώντας και η ίδια - με τη σειρά της - το τελευταίο δημοσίευμα του Spiegel που επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο.
"Συμφωνία για το νέο, τρίτο δάνειο της Ελλάδας δεν θα επιτευχθεί πριν τα μέσα του τρέχοντος έτους", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Greece: Third Bailout Not To Be Agreed Until Mid-Year", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, επιτέλους το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας μπήκε και επισήμως "στο τραπέζι" των συζητήσεων, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (ελληνική κυβέρνηση και τρόικα) αντιλαμβάνονται πλέον πως το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για την περίοδο 2014 - 2016 είναι απίθανο να καλυφθεί από άλλες πηγές χρηματοδότησης.
"Εκφράζουμε έντονες επιφυλάξεις για το ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το τρίτο δάνειο προς την Αθήνα πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαϊου, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο για τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους", αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.
Όπως όμως προειδοποιούν, ένα τρίτο δάνειο συνιστά ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο και για τους Έλληνες ψηφοφόρους, δεδομένου ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης προς την Αθήνα θα πρέπει να συνοδευθεί από πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
"Αναγνωρίζουμε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν επιθυμούν να αυξήσουν τις πιθανότητες (οι οποίες είναι ήδη υψηλές) το κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία, να υποστεί μια μεγάλη ήττα στις Ευρωεκλογές. Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές αυξάνει την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα εντός του τρέχοντος έτους, 2014", καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης