Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία η αύξηση των καταθέσεων - Επόμενο στοίχημα, οι εξαγωγές

Citigroup - Ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία η αύξηση των καταθέσεων - Επόμενο στοίχημα, οι εξαγωγές
Συγκρατημένα αισιόδοξη για την Ελλάδα η αμερικανική τράπεζα
Οριακή βελτίωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική αγορά, διαπιστώνει η Citigroup, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
"Η αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κατά τον μήνα Δεκέμβριο αντανακλά τη σταδιακή μετάβαση των κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία και στο ελληνικό επιχειρείν", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: ECB's Noyer Warns About A Strong Euro", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όσο θα αυξάνονται οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, τόσο θα βελτιώνεται η ρευστότητα στην ελληνική αγορά, εκτιμά η Citigroup.
Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία είναι η περαιτέρω τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ήδη από χθες το www.bankingnews.gr, στα 163,25 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2013, παρουσιάζοντας συγκυριακή αύξηση κατά 2,2 δισ. ευρώ.
Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν οριακά στα 134,99 δισ. ευρώ έναντι 134,87 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης