Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes - To δίδαγμα της κρίσης - Πολύ διαφορετικά τα ευρώ της Γερμανίας... από τα ευρώ της Ελλάδας

Forbes - To δίδαγμα της  κρίσης - Πολύ διαφορετικά τα ευρώ της Γερμανίας... από τα ευρώ της Ελλάδας
Τα αποτελέσματα των stress tests αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη
"H Eυρώπη έχει πεθάνει ή έχει γιατρευτεί; Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι η ανάκαμψης".
Αυτά τα πομπώδη ερωτήματα θέτει σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό Forbes, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Όπως υποστηρίζει, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν έχει ακόμη φτάσει στο τέλος της και οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη παραμένουν.
Ποιος είναι σήμερα όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη και για τα ευρωπαϊκά assets; Όπως εκτιμά το περιοδικό, η μεγαλύτερη πρόκληση για την ευρωπαϊκή οικονομία θα γίνει ορατή σε λίγους μήνες, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του νέου γύρου των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενός γύρου που - όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί - θα είναι πολύ πιο αυστηρός από τους αμέσως προηγούμενους.
Η ανησυχία για τα αποτελέσματα των "τεστ αντοχής" των ευρωπαϊκών τραπεζών επιβεβαιώνεται από τις διαρροές των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΚΤ επιθυμεί να αυξήσει από το 5% στο 6% το κατώτατο όριο για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) των ευρωπαϊκών τραπεζών.
"Κάθε τράπεζα που δεν θα κατορθώσει να εμφανίσει δείκτη κεφαλαίων τουλάχιστον στο 6% δεν θα περάσει τη δοκιμασία των stress tests, επομένως είναι βέβαιο πως μια πλειάδα ευρωπαϊκών τραπεζών θα αποτύχει και θα χρειαστεί νέα κεφάλαια", υποστηρίζει το περιοδικό.
"Το οικονομικό outlook της Ευρωζώνης συνεχίζει να μεταβάλλεται. Η πιθανότητα για μια ανάκαμψη δύο ταχυτήτων παραμένει ορατή. Εάν η ευρωπαϊκή κρίση μας δίδαξε κάτι, αυτό είναι το εξής: Τα ευρώ της Γερμανίας είναι πολύ διαφορετικά από τα ευρώ της Ελλάδας...", διαμηνύει το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης