Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC - Οverweight για την Ελλάδα... με επιφυλάξεις όμως για την πολιτική σταθερότητα

HSBC - Οverweight για την Ελλάδα...  με επιφυλάξεις όμως για την πολιτική σταθερότητα
Τυχόν νέα πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για το μέλλον του προγράμματος
Ισχυρή ανάκαμψη που μπορεί να φτάσει έως και το +51% της κερδοφορίας αναμένει για τις ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις η HSBC από το 2015, εκτιμώντας ότι για την τρέχουσα χρονιά, το 2014 θα υπάρξει μία μικρή πτώση της κερδοφορίας.
Στην 87σέλιδη έκθεση υπό τον τίτλο 2014 outlook: Baby steps on shaky ground (outlook 2014: Πρώιμα βήματα σε ένα κινούμενο έδαφος), η HSBC αναμένει το 2014 να ενισχυθεί η ανάπτυξη των αναδυόμενων οικονομιών, αλλά δεν θα είναι αρκετή για να ενισχύσει τη διάθεση των επενδυτών για τα assets της περιοχής.
Η μεταβλητότητα της αγοράς θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με την απόδοση κεφαλαίων να είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Η HSBC εκτιμά ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στις αγορές των οποίων οι οικονομίες εμφανίζουν ισχυρά μάκρο, όπως η Ταϊβάν, το Μεξικό και οι χώρες του Κόλπου, αν και αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Περού και ορισμένες ασιατικές χώρες, μπορούν να ικανοποιήσουν αυτούς που θα τις εμπιστευτούν.
Ειδικά για την Ελλάδα, η HSBC δηλώνει overweight (για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς), αν και διατηρεί επιφυλάξεις για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Συγκεκριμένα, οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τις εκλογές στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο.
Μια δυναμική εμφάνιση των ευρωσκεπτικιστών θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την εγχώρια πολιτική αναταραχή και να οδηγήσει σε ένα ακραίο σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει τις πρόωρες εκλογές, αν ο κυβερνητικός συνασπισμός χάσει τα ερείσματα του.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, είναι περιττό να ειπωθεί ότι κάθε νέα πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για το μέλλον του προγράμματος της τρόικας και την ακεραιότητα της ευρωζώνης, όπως συνέβη και το 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης