Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Ορατές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Κρίσιμο τεστ οι ευρωεκλογές

Citigroup - Ορατές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Κρίσιμο τεστ οι ευρωεκλογές
Μάχη στήθος με στήθος για ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα
Δεν αποκλείει τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα η Citigroup, αποτιμώντας το ρευστό πολιτικό σκηνικό ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του Μαϊου.
"Οι Ευρωεκλογές του Μαϊου θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο τεστ για την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα ειδική 11σέλιδη ανάλυσή της, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update: ECB to Impose 6% Capital Ratio in Bank Stress Tests", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει η Citigroup, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν διαρκώς μάχη στήθος με στήθος, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να χαλαρώσει την αυστηρή λιτότητα που επιβάλλει στους Έλληνες πολίτες.
"Τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες", προβλέπει η αμερικανική τράπεζα.
Στην αμέσως προηγούμενη έκθεσή της - σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα - η Citigroup παραδέχεται πως η λύση του haircut για το ελληνικό χρέος έχει φύγει επισήμως από το τραπέζι των διαβουλεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές της.
"Η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα υπολείπεται σημαντικά ενός haircut", σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citigroup.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου. Πιο συγκεκριμένα, τυχόν συμφωνία θα επέλθει μετά τις Ευρωεκλογές, οι οποίες θα αποτελέσουν ορόσημο για το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης στο σύνολό της.
Η αμερικανική τράπεζα επικροτεί ωστόσο την επίτευξη του ελληνικού στόχου για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, βασική προϋπόθεση για να διεκδικήσει - και να κερδίσει - η Αθήνα την περαιτέρω αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης